851

La Cahul a fost deschis un Centru de Dializă modern

Pacienții din regiunea de sud a țării au acces la servicii moderne de dializă în cadrul unui centru performant, inaugurat la Cahul. Centrul de Dializă din Cahul este al patrulea deschis în cadrul proiectului de parteneriat public privat, astfel fiind asigurat accesul la serviciul de dializă de înaltă calitate la nivel național, transmite IPN.

Serviciile medicale prestate în Centrul „BB-Dializă” din Cahul sunt identice cu cele din Centrul de Excelență din Chișinău. Grație dotării cu 16 aparate de dializă de ultima generație, Centrul poate deservi circa o sută de pacienți cu insuficiență renală cronică în stadiul terminal.

„Sunt convins, că exemplu nostru în parteneriatul public privat în domeniu dializei este un exemplu de succes, este un exemplu de colaborare constructivă dintre mediul privat și statul pentru a obține rezultatele principale, cum ar fi – satisfacția pacientului, siguranța și calitatea actului medical, sănătatea cetățenilor Republicii Moldova. Este un adevărat „Parteneriat pentru viață”, a declarat Igor Curov, vicedirector medical al Institutului de Medicină Urgentă, reprezentant al partenerului public, citat într-un comunicat presă.

„Odată cu deschiderea Centrului BB-Dializă din Cahul, am realizat una din misiunile principale ale proiectului, asigurarea la nivel național cu servicii de dializă aliniate la standarde de înaltă calitate, europene. Fiind centrați în exclusivitate pe nevoile pacienților, am reușit să deschidem încă un centru care să depășească așteptările pacienților. Ei și-au dorit un centru performant mai aproape de casă, noi le-am oferit mai mult”, a subliniat Dmitri Onufreiuc, director general „BB-Dializă” SRL.

Toți pacienții centrului de dializă din Cahul beneficiază de transport tur-retur absolut gratuit. Fiind un centru exclusiv privat, totuși pentru pacienții din Republica Moldova accesul la servicii este asigurat gratuit, în baza poliței de asigurare medicală obligatorie.

Potrivit lui Petru Cepoida, director medical BB-Dializă SRL, calitatea înaltă a terapiei de substituție a funcției renale se bazează pe selectarea individualizată a metodei de tratament dialitic (hemodializei sau hemodiafiltrării) efectuate cu consumabile germane la aparate de dializă de ultimă generație.

Serviciile medicale oferite în Centrul „BB-Dializă” din Cahul sunt completate de servicii de consiliere psihologică, servicii dietetice cu o masă ajustată la regimul specific al pacientului dializat. Astfel au fost îmbinate armonios componentele unui serviciu medical excelent: personal profesionist, echipament medical de ultima generație și o atmosferă prietenoasă pentru pacienți.

ipn.md

0