8164

De ce lui Plahotniuc îi convine ca Dodon să câștige prezidențialele. Explicația lui Voronin

explicatia lui voronin, plahotniuc
Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, repetă în public faptul că, după alegerile prezidențiale, Partidul Democrat va face coaliție cu socialiștii și cu cei 14 deputați fugari de la PCRM, excluzându-i din coaliție pe liberali. 

În cadrul emisiunii „Cestno govorea” de la un post privat de televiziune, Voronin a spus că „ei ascund asta” până la finalizarea campaniei electorale.

„PSRM, PDM și cu cei 14 deputați trădători vor face o platformă comună. Lupu a anunțat asta și anterior, dar atunci voiau să facă coaliție cu noi. Acum o vor face cu socialiștii. Ceea ce văd alegătorii e una, dar ceea ce ascund ei, e cu totul altceva”, a spus Voronin, care a vorbit despre acest lucru și anterior, în cadrul altor emisiuni.

În replică, socialistul Igor Dodon a declarat că „nu are de gând să se compromită”. 

„După ce voi deveni, președinte voi rămâne în opoziție față de puterea antinațională”, a declarat Dodon, adăugând că, de fapt, Voronin face jocul guvernării actuale, dar și al candidaților de dreapta, îndemnându-și susținătorii să boicoteze alegerile prezidențiale.

Menționăm că democrații au 20 de mandate în Parlament, iar la finele anului trecut au anunțat crearea unei platforme social-democrate în Legislativ împreună cu 14 deputați rupți de la fracțiunea comuniștilor. La aceștia s-au alăturat liberalii și fugarii din fracțiunea liberal-democrată, actuala coaliție numărând 56 de deputați. Unii deputați au acuzat public faptul că PD ar fi „cumpărat” cu câteva sute de mii de euro fiecare vot pentru actuala majoritate, iar CNA a pornit o anchetă, fără să anunțe finalitatea acesteia.

ziarulnational.md

0