30838

Viața unei dansatoare dintr-un club luxos din Chișinău (Foto)

club, dansatoare
Cristina Tocarenco are 23 de ani, 1 metru 75 cm înălțime și 52 de kilograme. Dansează într-unul din cele mai luxoase cluburi din Chișinău, Drive, cunoscut mai ales pentru că ar aparține omului de afaceri, democratul Vladimir Plahotniuc. Tânăra demontează toate miturile create în jurul animatoarelor, explicând că această meserie presupune seriozitate și decență.

Părul lung, des și negru, pielea bronzată și picioarele interminabile creează eroinei noastre o imagine de femeie fatală: rece, calculată și, cel mai probabil, materialistă. Această impresie este spulberată în primele două minute de conversație atunci când în spatele „animatoarei de la Drive” găsești o fată educată, dulce și foarte muncitoare.

Artistele din cluburi

Cristina își descrie meseria drept o formă de artă. A făcut gimnastică de la 4 ani, dans de la 13, iar pe scena unui club a urcat pentru prima dată la 17 ani. Spune că viața de noapte nu a schimbat-o deloc.

„Niciodată nu am băut, niciodată nu am fumat. Dansul este artă indiferent de scena pe care te afli. Noi ne iubim publicul, oferim energie și emoție. Muncim cu dedicație și seriozitate”, spune tânăra.

La Drive dansează de aproape un an după ce a primit o ofertă din partea managerului localului. „Am lucrat în China timp de 3 ani, iar când m-am întors am primit oferta”, povestește dansatoarea. Aceasta vorbește despre calitățile fizice pe care trebuie să le posede animatoarele din cluburi. „Să știți că înălțimea nu este atât de importantă. Eu am 1,75, una din colegele mele are aproape 1,80, dar sunt fete mult mai mici de înălțime. Chipul contează la fel de mult ca și trupul. Sigur că celulita sau surplusul de grăsime nu se acceptă. Nu contează că ești sau nu dansatoare în club. Orice fată trebuie să aibă grijă de ea”, afirmă Cristina.
poveste, dansatoare
Programul unei animatoare

Cristina spune că lucrează sâmbăta și duminica de la miezul nopții până în zori. Programul este unul strict și trebuie respectat cu sfințenie. „La ora 23.00 noi trebuie să fim deja la muncă. Avem o oră la dispoziție să ne machiem și să ne pregătim pentru show. Ușile clubului se deschid la ora 00.00 și se închid în zori, pe la 4.00 sau 5.00 dimineața. Dacă sunt invitați artiști străini, muncim mai mult”, povestește Cristina.

Fetele se machiază și se coafează singure și au la dispoziție zeci de costume de scenă. „Ținutele sunt cusute special pentru noi, avem zeci de modele. Da, acestea sunt mai dezgolite, dar nu e nimic vulgar. Încercăm să păstrăm o anumită limită a decenței. Totul este gândit, îngrijit și ales cu atenție. Acum la Drive dansează patru fete. Ieșim în fața publicului în pereche și dansăm în reprize de câte 15 minute. Urmăm un grafic strict și acesta este lucrul care îmi place cel mai mult”, mărturisește tânăra.
chisinau, dansatoare
Mituri demontate

Clubul Drive este cunoscut și datorită proprietarului acestuia care este omul de afaceri Vladimir Plahotniuc, democratul care și-a dorit la începutul anului să devină prim-ministru al Republicii Moldova. Localul, situat în centrul Chișinăului, a stârnit întotdeauna controverse și zvonuri, inclusiv despre moralitatea tinerelor care muncesc acolo.

Cristina nu se miră atunci când aduc în discuție acest subiect. „Mereu mi se pun aceleași întrebări!”, exclamă ea zâmbind. „Eu lucrez acolo de un an, dacă aș fi fost obligată să fac ceva contrar bunei purtări, aș fi fugit mâncând pământul! Aud mereu că fetele de la Drive sunt nu știu cum și fac nu știu ce. Nu este adevărat. Proprietarul clubului vine foarte rar și petrece foarte puțin timp acolo. Managerul este cel care se ocupă de tot, iar angajații discută doar cu acesta”, afirmă Cristina. „Fiecare fată este stăpâna destinului său, dacă vrea să iasă cu un bărbat sau altul o va face, dacă nu, își va duce la bun sfârșit munca și atât. Astfel de zvonuri apar pentru că oamenii au nevoie de povești. Au nevoie de intrigi și subiecte de bârfă!”, crede tânăra care de altfel este căsătorită.

Pozele cu dansatoarele sunt interzise

Deși s-ar părea că tinerele care însuflețesc atmosfera în cluburile de noapte sunt accesibile și oricine poate vorbi cu ele, aflăm că nu este deloc așa. „Noi nu ne apropiem de clienți, iar bodyguarzii nu lasă pe nimeni să se apropie de noi și nici măcar nu le permit clienților să ne fotografieze sau să ne filmeze. Suntem bine păzite. În plus, în club nu intră oricine”, spune Cristina.

Animatoarele improvizează întotdeauna dansul și pregătesc coregrafii doar la evenimentele speciale. „Avem un DJ care alege muzica, iar sarcina noastră este să dansăm pe orice ritmuri. Eu oricum dansez mereu!”, glumește tânăra.
dansatoare, chisinau
Cristina ne dezvăluie câteva detalii din viața sa personală și spune că a fost învățată să fie independentă și să se descurce singură în orice situație. „Mama a fost și este pentru mine totul. Ea m-a învățat să fiu puternică și să-mi câștig banii în mod cinstit”, mărturisește tânăra. În semn de recunoștință față de cea care i-a dat viață, Cristina are pe încheietura mâinii un tatuaj care spune simplu: „mama”.

La club ca la nuntă

Cluburile seamănă uneori cu o sală de nunți, spune eroina noastră. „Am senzația că fetele se pregătesc de club de la primele ore ale dimineții. Își fac coafuri complicate, merg la salon pentru machiaj. La noi, tinerii vin în club să-și demonstreze ținutele, să se uite la alții. Asta e mentalitatea noastră. În străinătate, în club se intră îmbrăcat simplu și decent și cel mai important, se vine pentru dans și distracție”, spune Cristina. Aceasta mărturisește că este mulțumită de remunerarea oferită de administrația clubului. „Este un salariu stabil. Sunt mulțumită și pentru că îmi place ceea ce fac. Oricum, dacă văd că nu îmi ajunge îmi iau încă un job”, afirmă dansatoarea.

Respectul, mai important decât banii

Îi destăinuiesc Cristinei impresia de femeie materialistă și „scumpă” pe care mi-a lăsat-o la prima vedere. Ea zâmbește și spune că nu și-a dorit niciodată mulți bani. „M-am măritat la 22 de ani cu un dansator care mă iubește, mă înțelege și mă susține. Respectul este mai important decât banii. Să știi că în casă am mereu flori!”, exclamă tânăra. Chiar dacă are unghiile lungi și nu este imaginea femeii gospodine spune că nu se teme să facă ordine sau să gătească. „Sigur că am grijă de casă și de soțul meu. El are mare încredere în mine și îmi înțelege munca”, afirmă animatoarea. Aceasta mărturisește că este pasionată de politică și urmărește cu atenție evenimentele de actualitate. „Totuși, mă străduiesc să nu mă implic prea mult. Avem atâția formatori de opinie, încât încă o părere ar fi de prisos”, spune ea.

moldnova.eu

1