1320

Bogdan Țîrdea: “Asupra lui Vlad Filat atîrnă sabia lui Damocles de demitere a Guvernului”

„Asupra lui Vlad Filat atîrnă sabia lui Damocles de demitere a Guvernului”. De această părere este cunoscutul analist politic Bogdan Ţîrdea. Într-un material publicat pe blogul său, el scrie că alegerea Preşedintelui nu numai că nu a soluţionat problema funcţionalităţii puterii, ci, din contra.

„În Alianţă se adună o masă critică de nemulţumire a liderilor săi. Filat este nemulţumit că, obţinînd în alegeri 30%, aşa a şi rămas Premier, dar nu a ajuns Preşedinte. În plus, iniţiativele Guvernului tot mai des sînt blocate de „colegii” de Alianţă. Faptul că, în rezultat, au de suferit cetăţenii simpli, dar nu Guvernul, pe deputaţi nu prea îi interesează. Lupu, aşa şi neajungînd Preşedinte, a pierdut sensul vieţii. Ghimpu a fost lipsit de multdoritul buton de Speaker, care-i permitea, la ocazii, dar de cele mai multe ori şi fără ocazii – doar pentru a se distra – să închidă microfoanele deputaţilor. În rezultat, liderii Alianţei au început din nou să-şi ascută cuţitele, aşteptînd momentul potrivit pentru a-şi înjunghia colegii pe la spate”, afirmă el.

Analistul susţine că se creează impresia că la putere ar fi doar PLDM, iar PL şi PD „imită destul de iscusit rolul opoziţiei faţă de sine însuşi”.

Bogdan Ţîrdea afirmă că PL „distruge toleranţa naţională în societate”, PD se ocupă de propria reformare, iar PLDM promovează, dar fără succese, integrarea europeană.

El mai atrage atenţie că, în timp ce comuniştii boicotează şedinţele Parlamentului, propunerile socialiştilor sînt ignorate.

„La ce se va ajunge, este greu de spus. E clar un singur lucru – către începutul lunii septembrie, situaţia şi în Alianţă, şi în ţară, se poate acutiza. De aceea, toate surprizele sînt încă înainte”, mai menţionează Bogdan Ţîrdea.
 http://www.actualitati.md/md/md-bogdan-tirdea-asupra-lui-vlad-filat-atirna-sabia-lui-damocles-de-demitere-a-guvernului/
0