1192

Riscă detenţie pe viaţă pentru că a vrut să-şi omoare fostul soţ

 O femeie de 46 de ani, originară din satul Trinca, raionul Edineţ, a fost reţinută de poliţie, deoarece intenţiona să comande omorul fostului său soţ, de 47 de ani, şi a concubinei acestuia, de 43 de ani.

Suspecta a fost încătuşată, după ce a transmis „killer”-ului suma de 2500 de euro şi o schemă a casei în care locuia bărbatul, se menţionează într-un comunicat al MAI.

În urma unei informaţii operative, poliţia a reacţionat prompt. Astfel, rolul unui killer a fost jucat de un ofiţer sub acoperire, căruia comanditara i-a povestit scenariul crimei planificate. Femeia a solicitat ca cei doi să fie ucişi în propria lor casă, pe rând: soţul - după sărbătorile de Paști, iar noua sa aleasă - până la sărbători.

Poliţia informează că, iniţial, suspecta a specificat metoda omuciderilor, comandând ca soţul să fie asfixiat cu o sacoşă, iar femeia - arsă de vie în casă. Pentru materializarea scenariului femeia oferea 5000 de euro.

Aceasta era angajată de mai bine de opt ani la muncă în Italia, iar în Moldova a venit în vacanţa de Paşte. În prezent, suspecta este cercetată penal şi dacă va fi găsită vinovată, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 12 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

24h 

0