996

политики меняются но ничего не меняется

Marturisiri socante. Ca sa supravietuiasca, o femeie din Causeni maninca si carne de caine
Ca pe vremea foametei. O femeie din raionul Causeni marturiseste ca mananca si carne de caine ca sa supravietuiasca. Ea spune ca are de hranit 4 guri, iar recent o nepoata a adus pe lume un copil care va spori cheltuielile familiei. Micutul este primul copil nascut in ultimii 10 ani in satul populat de cateva zeci de batrani.
Nepoata Anei Tercicova a adus pe lume, acum doua luni, un copil care este o gura in plus de hranit in familia care si asa o duce de azi pe maine. Bunica baietelului nu ascunde ca s-a  intamplat sa faca mancare si din carne de caine.
In satul Tricolici locuiesc oficial 42 de  oameni. Din aceasta cauza, satenii se plang ca au fost dati uitarii chiar si de medici. In lipsa asistentei medicale, ei spun ca se trateaza prin metode naturiste.
Sirul lipsurilor din satul Tricolici nu se opreste aici. In localitate nu este scoala pentru ca nici copii nu sunt.
De asemeanea, oamenii nu au de unde cumpara produse alimentare, iar facturile le platesc prin intermediul unui asistent social care le aduce pensia.
Taranii spun ca vinovati de disparitia  satului se face politica fostei Uniuni  Sovietice care a interzis prin anii 60 constructia caselor. Astfel, tinerii au migrat spre oras, iar in sat  au ramas doar batranii.
Acum acestia isi amintesc cu nostalgie cum arata satul cu zeci de ani in urma.
Primarul comunei Baccealia, in componenta  careia intra satul Tricolici, este de parere ca in cel mult 10 ani localitatea va fi doar o amintire.
Potrivit datelor oficiale, in raionul Causeni  exista 5 sate in care locuiesc mai putin de 50 de oameni.

0